пʼятниця, 20 березня 2009 р.

Творчість: все життя і одна мить

Скільки часу потрібно на створення концепції? Скільки часу потрібно для того, щоб у голові народилася ідея?

Все життя і одна мить.
Все життя, щоб створити "ідеятеку", і одна мить, щоб дістати потрібну ідею.

Хоча змальована мною ситуація видається ідеалістичною, все ж до неї потрібно прагнути..нехай і все життя:)

Я переконана, що постійне тренування мозку разом з читанням різнонаправленої літератури - оптимальний шлях до формування "ідеятеки". Зауважу, що списування рішень у інших творчість не виховує. Витрачати час на запам'ятовування чужих ходів та ідей - не варто. Чим раніше почати створювати свою власну "ідеятеку", тим швидше можна досягнути тієї миті, коли майже без зусиль можна виловити у себе в голові потрібну ідею.

Отож, запитання скільки можна вимірювати ефективність праці годинами не актуальне навіть для, як то кажуть, творчих професій.

Цікаво, що мається на увазі "творча професія"?

2 коментарі:

  1. Продукт - то є результат будь-якого процесу ба, навіть, творчого. Ніхто не вимірює Софію Київську з позиції затраченого часу на її створення. Ватра уваги лише її мистецька цінність. Отже, варто говорити про творчу професію виходячи із творів продукованих професіоналами творчих професій. Відповідність кінцевого продукту поставленій задачі - ось основне мірило творчої професії, і байдуже хто ставить задачу керівництво чи сам творчий професіонал.

    ВідповістиВидалити
  2. Саша, дякую за коментар!
    Трапляється, що замовник не розуміє навіщо йому, наприклад, PR, але дуже хоче. Виконавець, до якого він звертається, не тратить часу на визначення справжньої цілі і пропонує аби що. Сам завдання поставив, і сам виконав... дуже творчо. Але, на жаль, не функціонально:)

    ВідповістиВидалити